A Rádió Q internetes adó 2020. május 15-től hivatalosan is megkezdi a működését

Kedves Barátaink, Tisztelt Hallgatók!

Örömmel jelenthetjük, hogy a Rádió Q internetes adó 2020. május 15-től hivatalosan is megkezdi a működését.

Próbaadások már voltak, működik minden. A mikrofonok, a keverők és a telefonvonalak is. Lettek új számítógépeink és veszünk majd új mikrofonszivacsokat is, mert a régiek elporladtak a hosszú leállásban.

A Rádiónak van honlapja is, de ami a legfontosabb az az, hogy van igény egy független közösségi rádióra.

Hogy eddig eljutottunk, vagyis, hogy a www.radioq.hu -ra kattintva ma zene hallható, és vannak korábbi, lejátszható riportok is, tehát hogy itt tartunk ez a rádió tulajdonosa  nagylelkű felajánlásának, és önzetlen rádiós szakemberek társadalmi munkájának köszönhető. 

Erre – pár ember lelkesedésére – azonban nem lehet egy biztos működést alapozni, tehát most az alap után jöhet a felépítmény. 

Keressük azokat a kezdő vagy profi műsorkészítőket, számítógépes szakembereket, vagy csak érdeklődő gyakornokokat, akik dolgozni akarnak és benne szeretnének lenni egy nagy lehetőségben, egy formálódó csapatban. 

(Annyit e sorok írója 40 éves személyes tapasztalatából kedvcsinálónak megjegyez: hogy a rádiózás, a világ általa ismert legjobb munkája! )

A Rádió Q-ból most még minden lehet, bármilyen műsor jöhet, ha az szakmailag megfelelő. 

Csak egy elvi alapvetés van: a tisztességes tájékoztatásba, a demokráciába, az európaiságba vetett megingathatatlan hit.

Ami nincs, az a fizetés, de ha  jól csináljuk az is lesz, de ez most nem a pénzről szól, inkább a közösségi munkáról és a tanulásról, a kiugrási lehetőségéről.

Természetesen támogatókat is keresünk, de ebben a gazdasági helyzetben ez még a szokásosnál is nehezebb. 

Tehát az igazán elhivatott „fiatalok” jelentkezését várjuk felső korhatár nélkül. Sőt a magyar Sheldon Cooperek, ha vannak már korengedménnyel is jelentkezhetnek. 

Az e-mail címünk: adas@radioq.hu , ide kérünk bemutatkozó írást, videót, fotót, rajzot, bármit. Ez utóbbiak különösen fontosak egy rádióban! (Van internetes felület is!)

Lassan tehát műsorokkal is jelentkezünk, addig szól a – főleg magyar és kortárs – zene, és a legkitartóbb kollégánk Pataki András rendszeresen élőben jelentkezik a Veterán Tinédzserrel. 

A híreinkről, a változásokról a Facebookon is számot adunk, ott is jelöljetek be minket!

Köszönettel:

A Rádió Q 2.0 csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük