Fórum


Csak regisztrált felhasználók, belépés után tudnak hozzászólni a témákhoz. A saját üzenetek később módosíthatóak.
Témákat csak az adminisztrátor hozhat létre. A témajavaslatokat várjuk a honlap@radioq.hu címen.

első | előző | 1 2 | következő | utolsó
Medgyesi Tibor | 2013. május 19. 13:18
Kedves Fórumosok!

Ma május 19-én volt az ismétése egy régi adásnak, ahol szó volt egy 50 m2-es kertről.

A kerttel kapcsolatban emlegettetek egy blogot. Mi a blog címe?

Medgyesi Tibor
Wenczl Györgyné | 2012. november 19. 11:10
Ó,nagyon-nagyon sajnálom!!! Isten nyugtassa!
Wenczlné
Ráduly Margit | 2012. november 07. 15:30
Kedves Lisztina!
Sajnos csak most vettem észre levelét. Az uborkalevesről a Magukban beszélgettünk egy valóban nagyon kedves, fiatal bolgár hölggyel, Dessimira Gavrilova Georgiev-vel.
Dessi pár hete meghalt, de a blogja talán még él, Fornelo néven.
http://fornelo.eu/hu
Üdvözlöm: Ráduly Margit
Lisztina | 2012. augusztus 16. 13:16
Szia!
Szeretném megtudni, ki is lehetett az a végtelenül rokonszenves hölgy akitől 1-2 hónapja a hideg uborkaleves receptjét ismerhettük meg? Annyit tudok, hogy van egy blogja (akkor rá is kerestem, de mára én balga elfeledtem), hogy az uborkát NEM reszeljük és részletesen leírja melyik kézbe fogjuk a kést, melyikbe az uborkát ( :) imádtam), és hogy nem magyar a hölgy. Szerintem az uborka vágásról könnyen beazonosítható. Szeretném a blogcímét megkapni, ha lehetne.
Köszi!!!!
Müllner Dóra | 2010. október 26. 11:18
na akkor pezsdítsünk a fórum életen :)
holnap a kondérban sült tök és a békéscsabai kolbászfesztivál!
Müllner Dóra | 2010. február 04. 18:15
Rendben, ha volt is neheztelés már elmúlt , és nem is volt komoly :) A Kondér élőben szerdánként a Rövidzárlat után 11.00-től 12.00-ig hallható. És hétvégén van belőle az ismétlés.
Sebes Patak | 2010. február 01. 14:19
Éreztem a hangodban Dóra a neheztelést, hogy már három Kondér volt.

Ugyanakkor az alábbi posztra hivatkozva mondom ismét: jó lenne látni az oldalon is a műsor visszatértét

Az elsőt, mikor mondtad január elején, hallagatni akartam de csak zene volt, most meg csak annyi van kinn a lapon, hogy
Kondér becsülete gasztronómiai műsor
Müllner Dóra

ismétlés: szerdán 11.00-tól 12.00-ig

es en azt hittem, hogy a regi musorokat szeditek elo, szerda delelottonkent
Sebes Patak | 2010. január 06. 11:22
Éljen a feltámadás!

Jó lenne az oldalon is látni a műsor visszatértét!
Sebes Patak | 2009. november 18. 17:27
R.I.P.
albiosz | 2009. augusztus 21. 02:57
Kedves László!
Köszönöm az ajánlást. Megnézem mindenképp. :)
üdv!
Budai László | 2009. augusztus 19. 21:01
Albiosz! Szombat délutánonként a Duna tv-n a Thermália c. műsurt vezeti együtt kozi és Döme. Ahol is bemutatják a magyar termálfürdőket.
Müllner Dóra | 2009. augusztus 17. 23:18
Kedves Albiosz,
Elnézést kérni, na azt aztán nincs miért :)
albiosz | 2009. augusztus 17. 03:01
kedves Dóra!
Akkor tévedtem. Ölnézést. Jó pár éve (mondjuk 2 az a pár) hallgattam a rádiót rendszeresen és rémlett, hogy kajákról beszéltek mindig. Délután volt valóban, hétköznap. e szerint nem a kondér név alatt. Most kezdek visszaszokni a rádiózásra. Bár elég gyér a vétel 30 kilómetyrire Főfalunktól.
Viszont ha van Kozi, akkor belehallgatok. Meg kegyednek is adok egy esélyt! :D

a viszonthallásra!
Müllner Dóra | 2009. augusztus 15. 18:21
Kedves Albiosz,
A Kondért sosem vezették közösen, ide kb. 1 éve kapcsolódott be a Kozi. Ők együtt a RádióQ-n délutáni műsort vezettek együtt.
albiosz | 2009. augusztus 15. 17:47
Köszönöm a választ!
Érdekesen hangzik. A műsor címét nem tudja véletlen? Vagy még csak az előkészületek folynak?
Budai László | 2009. augusztus 15. 14:38
Albiosz! Kozi és Döme a Duna televízióban csinálnak termálfürdős műsort.
albiosz | 2009. augusztus 13. 04:03
Üdv néktek!
MI történt Kozival, meg Dömével? Ha jól tévedek anno ők vezették eme műsort.
Mit művelnek vajon mostanság?

Ahoj
Egy lelkes gourmand és gasztropuccs néző
Müllner Dóra | 2009. június 01. 22:11
semmiképp, a jó sültkrumplinál kevés jobb dolgot ismerek én is. a kölest sem azért ajánlom csak, mert egészséges, hanem mert finom :-)
Kovács Erzsi | 2009. június 01. 18:41
Kedves Dóra!

Köszönöm az információt, kipróbálom, azután majd meglátjuk. Sajnos elég egyoldalú a táplálkozásunk a köreteket tekintve, mivel a krumplit csak sültkrumplinak szeretjük leginkább, viszont úgy a legegészségtelenebb.
Azért azt nem igérem, hogy töröljük az étlapról:-)

Üdvözlettel
Erzsi
Müllner Dóra | 2009. június 01. 13:16
KÖLES
Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető gabonánk.
A legősibb termesztett gabonaféle. Kínából származtatják és kb. 10000 éves múltra tekint vissza. Az ó- és középkori Magyarországnak is legjelentősebb gabonája volt. A kenyérgabonák megjelenésével fogyasztása fokozatosan visszaszorult, a XVIII – XIX. századtól szinte teljesen megszűnt Európában. A világon a népesség 1/3-ának még ma is a köles az alapélelme. Afrikában, Indiában, Ázsiában ma is termelik és minden nap fogyasztják.
Élettani hatásai:
Rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél. Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében. Sok szilíciumot tartalmaz, ami a szervezet védekező képességét fokozza. Tartalmaz még nátriumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat, ill. B karotint, B1 és B2 vitamint. A köles az egyetlen gabonaféle, amely teljes értékű fehérjék mellett 7 aminosavat tartalmaz és lúgos kémhatású, ezért különösen alkalmas betegeknek és növésben levő fiataloknak, gyermekeknek.
Kovasav tartalmának köszönhetően a bőrt rugalmassá, a hajat fényessé, a fogakat, körmöket erőssé teszi, könnyen emészthető.
Magas a fűtőértéke, sok szerves sót és rostanyagot tartalmaz.
Vese és hólyaggyulladásra is jól alkalmazható, a lép gyógyszereként ismerik.
Müllner Dóra | 2009. június 01. 13:12
Kedves Erzsi,
Hasonlóan készül mint a rizs, megfuttattok egy kis hagymát egy kevés olajon, rá kerül a köles - amit előtte átmostam hideg folyóvízzel - majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntöm, és kb 20 percig főzöm. Természetesen só, bors, de jól neki mindenféle zöldfűszer is :-)
Mindjárt felrakom az élettani jellemzőket is, na az lesz aztán a meggyőző :-) :-)
Kovács Erzsi | 2009. június 01. 10:50
Kedves Dóra!

Van rá igény:-)
Annyi rizst eszünk, hogy lehet, érdemes lenne mást is kipróbálni.

Üdv. Erzsi
Müllner Dóra | 2009. június 01. 02:18
Az a helyzet, hogy már két napja kölest eszem, de nem azért mert nincs más, hanem mert teljesen rákattantam. Rizs helyett köretként is bátran ajánlom, de én már kétféle kását csináltam belőle, inkább a rizottóra hasonlít, mint bármi másra. Ha van igény szívesen megosztom a recepteket, de a kölesről még annyit, hogy nem csak finom, hanem a legegészségesebb gabona is :-)
dunaimisi | 2009. május 18. 09:18
próbáld mézzel és mentalevéllel ;-)
ha még maradt belőle valami....

:)
dm

Müllner Dóra | 2009. május 18. 00:38
A hétvégén kutyasétáltatás közben, találtam egy bodzabokrot, egy nem súlyosan autózott környéken, leszedtem néhány szépen kinyílt virágot, és elkészítettem életem első bodzaszörpjét. Egyáltalán nem bírtam kivárni kevergetve az öt-hat napot. Nekem már most is ízlik, így frissen.
első | előző | 1 2 | következő | utolsó